Replacing a house damaged by Superstorm Sandy, this new home is composed as a series of minimal, gabled structures split apart by an interior garden at the core of the ground floor. A street-facing garage is distinguished by white brick, topped by living space on the second floor. The volumes of the house are wrapped in whitewashed cedar siding in shiplap pattern.

Facing Jamaica Bay, the rear of the house is oriented with its wide face to the water. The main social space of the house, an open kitchen and living room,flows out to a swimming pool and deck at the same level. This deck is clad in weathering steel.

This house is currently under construction and will incorporate geothermal heating and cooling with radiant systems along with sustainable FSC wood for framing, flooring, and siding.